Νέα

Συμμετοχή του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ στο σεμινάριο: "HANDS ON ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ "

Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Ομάδα Διάγνωσης και Θεραπείας του Καρκίνου του πνεύμονα και πραγματοποιήθηκε στην Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 7-8 Μαίου 2022.

Ο κ. Εμμανουήλ συμμετείχε ως ομιλήτης και εκπαιδευτής στην ταχεία αξιολόγηση του κυτταρολογικού υλικού από διαβρογχική βιοψία δια βελόνης (ROSE) και την εντόπιση περιφερικών βλαβών του πνεύμονα με radial EBUS και virtual bronchoscopy. Οι περιφερικές βλάβες του πνεύμονα αποτελούν μία σημαντική σύγχρονη διαγνωστική πρόκληση, και ο  ακτινωτός ενδοβρογχικός υπέρηχος (radial EBUS) αποτελεί απαραίτητο εργαλείο συνδυαζόμενος με άλλες πλείστες τεχνικές, όπως η virtual bronchoscopy και η ακτινοσκόπηση για μεγαλύτερη διαγνωστική ακρίβεια. Παράλληλα, η rapid on site evaluation (ROSE) του κυτταρολογικού υλικού στην ενδοσκοπική αίθουσα βοηθά την κατάλληλη στόχευση των προσπαθειών του βρογχοσκόπου για επιτυχή διάγνωση και σταδιοποίηση των περιφερικών βλαβών του πνεύμονα, μειώνοντας την πιθανότητα επιπλοκών από διαβρογχικές βιοψίες.  

Photo_σεμιναριο1.jpg

X