Νέα

Ομιλία του Δρ. Φιλίππου Εμμανουήλ στο συνέδριο What is new in Respiratory Medicine 22-25 Σεπτεμβρίου 2022 σχετικά με τα νεότερα δεδομένα για την πρώιμη διάγνωση (screening) καρκίνου του πνεύμονα

DSC09537

Ο Δρ. Φίλιππος Εμμανουήλ ήταν προσκεκλημένος στο συνέδριο What is new in Respiratory Medicine που έλαβε χώρα στις 22-25 Σεπτεμβρίου 2022 στα Ιωάννινα. Στη θεματική ενότητα του καρκίνου πνεύμονα παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα για την πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα με σύγχρονα εργαλεία όπως η ογκομετρία πνευμονικών όζων, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τα στατιστικά προβλεπτικά μοντέλα κακοήθειας, όπως το Brock score. Η διεθνής προσπάθεια εφαρμογής προγραμμάτων πρώιμης ανίχνευσης καρκίνου του πνεύμονα έχει πλέον έρθει και στη χώρα μας, και επιστημονικές εταιρίες και κράτος πρέπει να δουλέψουν μαζί για την εφαρμογή τους. Η άρτια οργάνωση και οι συμμετοχή διακεκριμένων ελλήνων και ξένων ομιλητών εξασφάλισε την επιτυχία του συνεδρίου για ακόμη μία χρονιά.  

Volumetry.jpg

 

 

 

Ομιλία του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ στο 1ο Καρδιοπνευμονολογικό συνέδριο, Αθήνα 8-9 Ιουλίου 2022

Photo 1st cardiopulmonary 1

Το συνέδριο οργανώθηκε από την Α' Πνευμονολογική και τη Γ' Καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα. 
Ο κ. Εμμανουήλ παρουσίασε ομιλία για τις νέες, εξελισσόμενες βρογχοσκοπικές θεραπευτικές τεχνικές στη χρόνια βρογχίτιδα και το άσθμα, στα πλαίσια της συνεδρίας  "Eπεμβατική Πνευμονολογία".
Η επεμβατική πνευμονολογία διεκδικεί πλέον θέση στην αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νοσημάτων των αεραγωγών, όπως το βρογχικό άσθμα, τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και το πνευμονικό εμφύσημα δίπλα στα νέα εισπνεόμενα φάρμακα και τα μονοκλωνικά αντισώματα.  Νέες μελέτες έχουν αναδείξει την αξία τεχνικών όπως η βρογχική ρεοπλαστική για τη χρόνια βρογχίτιδα, που αναμένεται να ενταχθούν στη θεραπευτική φαρέτρα του πνευμονολόγου. 
 
 
 
 

Video παρουσίαση της ERBE ACADEMY για το hands-on σεμινάριο στη Βύβλο του Λιβάνου, 23-24 Ιουνίου 2022

Photo ERBE Lebanon

 

Video απο την ERBE ACADEMY για το hands-on σεμινάριο που έλαβε χώρα στη Βύβλο του Λιβάνου στις 23-24 Ιουνίου 2022 όπου ο Δρ Φ. Εμμανουήλ συμμετείχε ως ομιλητής και εκπαιδευτής. Το σεμινάριο επικεντρώθηκε στις θερμές τεχνικές (ηλεκτροκαυτηρία και argon plasma coagulation) που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια της βρογχοσκόπησης για την ασφαλή και επαρκή λήψη βιοψιών αλλά και τις τεχνικές κρυοθεραπείας για λήψη βιοψιών από βλάβες των κεντρικών αεραγωγών και του πνευμονικού παρεγχύματος. Αυτές οι άρτια οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες προωθούν την εξοικείωση των βρογχοσκόπων με νέες τεχνικές αλλά δίνουν παράλληλα την ευκαιρία της γνωριμίας των ιατρών σε προσωπικό επίπεδο και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

https://www.youtube.com/watch?v=aiuQ1OfuXzI

Συμμετοχή του Δρ. Φίλιππου Εμμανουήλ στο συνέδριο Γέφυρα Πνευμονολογίας, Πάτρα 3-5 Ιουνίου 2022

Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, με διευθυντή τον Αν. Καθηγητή κ. Αργύριο Τζουβελέκη. Πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρo Royal στην Πάτρα,  στις 3-5 Ιουνίου 2022.

Ο κ. Εμμανουήλ παρουσίασε ομιλία για την καλοήθη και κακοήθη απόφραξη των κεντρικών αεραγωγών, στα πλαίσια του στρογγυλού τραπεζιού «Τι νεότερο στην επεμβατική πνευμονολογία¨, όπου παρουσιάστηκαν τα νεότερα δεδομένα στη διαγνωστική και θεραπευτική βρογχοσκόπηση.  Η απόφραξη του κεντρικού αεραγωγού από κακοήθη νόσο αποτελεί σταθερή πρόκληση για το βρογχοσκόπο, καθώς προκαλεί έντονα συμπτώματα και πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ογκολογικού ασθενούς. Ταυτόχρονα, η πανδημία του COVID19 έχει προκαλέσει αύξηση των επεισοδίων στένωσης τραχείας μετά από διασωλήνωση, μία νοσολογική οντότητα που παρουσιάζει σημαντικές θεραπευτικές προκλήσεις.

Το υψηλότατο ακαδημαϊκό αλλά και οργανωτικό επίπεδο του συνεδρίου αποδεικνύει την ιδιαίτερη ανάπτυξη της πνευμονολογίας στη χώρα μας .

received 568055694669674

 

 

Υποκατηγορίες

X